top of page

Bezoek Vlindorado, rondleiding door de Anthurium- en Papayakwekerij, lunch en Land van Fluwel

Dit arrangement nodigt u uit een kijkje te komen nemen in twee verschillende werelden. In de ochtend waant u zich in de tropen en 's middags loopt u tussen de oer-Hollandse tulpen.

Allereerst wordt u verwelkomt en nemen wij u mee in de Anthurium- en Papayakwekerij van Dekker Anthuriums. In de tropische kas tussen de duizenden bloeiende anthuriums krijgt u uitleg over de soorten anthuriums die geteeld worden, maar ook hoe deze geplant worden, gesneden, verpakt en klaargemaakt voor de veiling. Bij de papaya's laten wij zien hoe deze gekweekt worden en vertellen wij over de vele goede eigenschappen die deze vrucht en zijn blad hebben. U krijgt ook de gelegenheid papayathee te proeven. Verder vertellen wij u over de biologische middelen die wij gebruiken bij het bestrijden van plagen en ziektes. Deze rondleiding van ongeveer 50 minuten, is niet alleen een lust voor het oog, maar ook informatief. Wij zullen u met veel plezier de kneepjes van het kwekersvak bij brengen.

Na de rondleiding kunt u heerlijk genieten op het terras en krijgt u een kopje koffie/thee met een heerlijke koek.

Daarna kunt u heerlijk op eigen gelegenheid wandelen door één van de grootste tropische vlindertuinen van Europa. Tussen de vele exotische bloemen en planten fladderen de vlinders in de meest bijzondere kleuren en soorten rond zoals de sensationele blauwe morpho. Langs de verharde paden wordt door middel van informatiebordjes uitleg gegeven over de vlinders en planten die u tegenkomt. U ontdekt hoe de vlinder leven, wat ze eten en hoe ze zicht voortplanten. Als u geluk heeft bent u getuige van een bijzondere gebeurtenis; de geboorte van een vlinder in onze eigen "poppenkast".      

                                                                       

In 2014 is de vlindertuin uitgebreid naar 1750m² en is er een nieuwe belevenis bijgekomen, de vogeltuin. U staat oog in oog met prachtig gekleurde vogels die vrij rondvliegen in de volière waar u doorheen kunt wandelen. Hierdoor kunt u de vogels goed van dichtbij bewonderen.

De vlindertuin en kas zijn overdekt, drempelvrij en rolstoelvriendelijk.

Na deze tropische wereld vertrekt u met eigen vervoer naar Sint Maartenzee. Op twintig minuutjes rijden komt u terecht in het oer-Hollandse Land van Fluwel.

Hier begint u met een heerlijke lunch en krijgt u uitleg over wat u kunt verwachten in het park. Na de lunch gaat u op eigen gelegenheid het park in.

Land van Fluwel is een themapark waar u alles te weten komt over de tulp. Langs een bospad krijgt u alles te weten over de wonderlijke reis van de tulp, vanaf het onstaan in de wildernis tot op de tulpenkwekerij en export van Fluwel vandaag de dag. In de kas krijgt u via informatieborden en foto's te zien wat er moet gebeuren om de velden ieder jaar opnieuw te laten bloeien. Ook draait een informatiefilm over de bollenteelt en is er een wisselende kunstexpositie en vindt u inspiratietuinen. Deze zijn aangelegd met voorjaarsbloeiende en zomerbloeiende bollen.

U kunt de volgorde waarin u de dag wilt invullen zelf aangeven.

Deze geheel verzorgde dag, inclusief entree vlindertuin Vlindorado, koffie en koek, rondleiding anthurium- en papayakwekerij, lunch en entree Land van Fluwel kan geboekt worden van 1 april t/m 25 oktober

voor € 30,00 per persoon (bij minimaal 10 personen).

Optie: Mocht u willen kiezen voor gebak in plaats van koek dan geeft dit een meerprijs van   € 1,50 per persoon voor appeltaart en € 2,25 per persoon voor gesorteerd gebak van de warme bakker.

bottom of page