top of page

INDOOR ADVENTURE MINIGOLF

Deze Indoor Adventure Minigolf in Waarland februari 2023.jpg

Van harte welkom bij Indoor Adventure Minigolf, één van de meest bijzondere minigolfbanen van Nederland. 

Indoor Adventure Minigolf is gevestigd in hetzelfde gebouw als Vlindertuin Vlindorado.

 

Deze 15 holes overdekte adventure golfbaan in Waarland, in de driehoek Schagen-Hoorn-Alkmaar, is de eerste indoor adventure minigolfbaan in Nederland met kunstgrasbanen die aangelegd zijn in een tuin met tropische planten. Het parcours biedt uitdagende hindernissen.  Adventure Minigolf is laagdrempelig, iedereen kan meedoen, van jong tot oud.

De minigolfbaan (ook wel adventuregolf genoemd) is net even anders dan de klassieke midgetgolfbaan.

 

Het verschil van midgetgolf en minigolf is de baan. De baan bij minigolf is van kunstgras waar men op speelt en op loopt. Bij minigolf zijn de holes langer dan bij midgetgolf, maar veel korter dan bij golf. We zouden kunnen zeggen dat deze banen de moderne midgetgolfbanen zijn gerealiseerd met kunstgras.

Nog een ander verschil is dat bij een midgetgolfbaan het balletje op de baan blijft en wordt tegen gehouden door de opstaande randjes. Dit is bij minigolf niet het geval.

De minigolfbaan geeft een veel grotere uitdaging. De bal kan hier wel over de randen gaan. De structuur van de baan en de obstakels zijn ook geheel anders en de vorm van de baan is veel vrijer aangelegd.  

De banen bij Indoor Adventure Minigolf  variëren van 8 tot 15 Meter. 

Kom ook genieten in ons minigolf paradijs!

bottom of page