VLINDERTUIN 

Van harte welkom bij Vlindertuin Vlindorado, één van de meest bijzondere vlindertuinen van Europa. 

Door de warme temperatuur, de hoge luchtvochtigheid en natuurlijk de prachtige flora en fauna die je om je heen ziet, lijkt het of je in de tropen bent.

Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten opzoek naar nectar en fruit.

 

Vlinderpoppen

Vlindertuin Vlindorado kweekt in de eigen rupsenkwekerij een aantal tropische vlinders zelf. Daarnaast komen wekelijks 500 tot 800 vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Vlindorado. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de 'poppenkast' en kunnen daar ontpoppen tot een mooie vlinder. Als je geluk hebt kan je zelfs een vlinder geboren zien worden.

 

Leerzame ervaring

 

In de tuin staan educatieve bordjes met veel informatie over de vlinders en bij de entree kan een fotokaart meegenomen worden zodat jong en oud zelf op zoek kunnen gaan naar de meest voorkomende soorten. 

Ook is er een gratis speurtocht waarbij kinderen kunnen ontdekken hoe de vlinders leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Hierdoor is het bezoek aan de vlindertuin niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring !

Vlindersoorten

In Vlindertuin Vlindorado hebben wij verschillende vlindersoorten vliegen. Welke soorten vliegen is onder andere afhankelijk van het seizoen in het land van herkomst.