top of page

Bezoek Vlindorado en Hortus Alkmaar

Dit arrangement nodigt u uit een kijkje te komen nemen in twee verschillende werelden. Eerst waant u zich in de tropen en vervolgens wandelt u in de buitenlucht tussen de kruiden in de tuin van Hortus Alkmaar.

Na ontvangst bij Vlindorado kunt u heerlijk op eigen gelegenheid wandelen door één van de grootste tropische vlindertuinen van Europa. Tussen de vele exotische bloemen en planten fladderen de vlinders in de meest bijzondere kleuren en soorten rond zoals de sensationele blauwe morpho. Als u geluk heeft bent u getuige van een bijzondere gebeurtenis; de geboorte van een vlinder in onze eigen "poppenkast".  

 

De vlindertuin is overdekt, drempelvrij en rolstoelvriendelijk.

In de vogeltuin staat u oog in oog met prachtig gekleurde vogels die vrij rondvliegen in de volière waar u doorheen kunt wandelen. Hierdoor kunt u de vogels goed van dichtbij bewonderen.

Na deze tropische wereld vertrekt u met eigen vervoer naar Alkmaar.

 

Op een klein kwartiertje rijden komt u terecht bij Hortus Alkmaar. Een tuin van 2 ha met meer dan 550 verschillende soorten geneeskrachtige kruiden. Deze kruiden werden gebruikt voor het maken van homeopathische medicijnen. Het is een tuin met een geheel eigen karakter.

Tijdens de rondleiding wordt u op de hoogte gebracht van alle ins en outs van deze tuin.

Let op: In verband met de openingstijden van Hortus Alkmaar is dit arrangement alleen te boeken van 22 april tot 14 oktober op dinsdag t/m zondag. 

De kosten voor dit arrangement bedragen € 15,00 per persoon (tarief 2021).

Opties bij Vlindorado:

koffie met koek € 3,25 p.p.,

appeltaart in plaats van koek + € 1,50 p.p.,

gesorteerd gebak van de warme bakker in plaats van koek + € 2,25 p.p.

bottom of page